Business & Society

Waarom de iPhone 8 een betere keuze is dan de iPhone X

Waarom de iPhone 8 een betere keuze is dan de iPhone X

Waarom de iPhone 8 een betere keuze is dan de iPhone X
Juni 24
12:49 2019

De lancering van de nieuwe iPhone’s volgen vaak kort na elkaar. Zo werd een tijdje terug de iPhone 8 gelanceerd, samen met de iPhone 8 Plus en de iPhone X. Vooral het laatste toestel, de iPhone X is een prachtig toestel waar vooral het design boekdelen spreekt. Maar natuurlijk blijven ook de opvolgers van de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus, de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus, twee prachtige toestellen met heel wat mogelijkheden. Bij de aankoop van een nieuw toestel twijfelen heel veel mensen dan ook of ze moeten kiezen voor een iPhone 8 (Plus) of toch maar voor de iPhone X. Om alle laatste twijfels weg te werken en aan te tonen dat je op dit moment best kiest voor een iPhone 8 zetten wij enkele troeven van dit toestel op een rijtje.

Groot prijsverschil tussen de twee toestellen

Een eerste groot verschil is de prijs van de twee toestellen. Op zich is de aankoop van een iPhone al een serieuze hap uit het budget, en dus is elke euro die je kan besparen erg mooi meegenomen. Het verschil in prijs tussen de iPhone 8 en de iPhone X is dan ook zeer opmerkelijk. Op dit moment kun je een nieuwe iPhone 8 bestellen vanaf 689 euro. Een nieuwe iPhone X is dan weer te koop vanaf 929 euro, een prijsverschil van maar liefst 240 euro dus. Dit zijn dan nog maar de “gewone” versies van beide toestellen. Als je echt een goed toestel wil kopen voor een zeer redelijke prijs, dan kun je kiezen voor een refurbished toestel van de iPhone 8. Zo kun je een refurbished iPhone 8 plus al vanaf 554 euro bestellen.

Kies tussen Touch ID en Face ID

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn de laatste twee toestellen die nog gebruik maken van Touch ID om het toestel te ontgrendelen aan de hand van een vingerafdruk. De iPhone X kun je dan weer ontgrendelen door gebruik te maken van Face ID, door middel van gezichtsherkenningssoftware. Volgens sommigen zou Touch ID een stuk betrouwbaarder zijn dan Face ID, maar ook een stuk aangenamer in gebruik. Als je ‘s avonds bijvoorbeeld in bed ligt, dan kun je rustig op je zij blijven liggen om je iPhone met Touch ID te ontgrendelen, terwijl dit met Face ID moeilijker zal lukken.

Heel veel gelijkenissen tussen de twee

Naast de hogere prijs van de iPhone X zijn er verder eigenlijk weinig verschillen tussen de iPhone X en de iPhone 8. De A11 chip die in de iPhone X zit, is dezelfde A11 chip die ook in de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus zit. Verder ondersteunen beide toestellen de technologie die het mogelijk maakt om het toestel draadloos op te laden. Een derde grote gelijkenis tussen de iPhone 8 en de iPhone X is de camera aan de achterzijde van de toestellen. Op de iPhone 8 zit al een erg goede camera waarmee je zeer mooie foto’s maakt, maar op de iPhone 8 Plus zit er ook nog eens een telelens waarmee je kan inzoomen zonder verlies van beeldkwaliteit.

Welk toestel koop je nu best?

Als je op zoek bent naar een smartphone met heel veel mogelijkheden die gelijk zijn aan het laatste nieuwe toestel van Apple, dan is de iPhone 8 of iPhone 8 Plus zeker en vast iets voor jou. Bij de aankoop van een dergelijk toestel bespaar je niet alleen veel geld, maar je krijgt er een erg goede smartphone voor in de plaats waar je ongetwijfeld heel veel plezier mee zal beleven.

(MPI)