Business & Society

Waarom een tankkaart ook voor KMO aantrekkelijk is

Waarom een tankkaart ook voor KMO aantrekkelijk is

Waarom een tankkaart ook voor KMO aantrekkelijk is
Februari 12
09:39 2021

Ben je ondernemer, maar heb je niet een wagenpark? Dat is helemaal geen probleem. Een tankkaart voor KMO kan namelijk ook al heel interessant zijn voor midden- en kleinbedrijf. In dit artikel zetten we de grootste voordelen voor je op een rij. Benieuwd wat de meerwaarde van een tankpas is? Lees dan even verder.

Sluitende administratie

Door een tankpas te gebruiken, hoef je veel minder tijd te besteden aan de administratie. Bonnetjes bewaren behoort dus tot het verleden, want alles wordt digitaal bijgehouden. Hierdoor hoeven medewerkers ook geen bonnetjes meer te bewaren en bij je in te leveren. Daarnaast hoef je geen brandstofkosten meer voor te schieten of achteraf declaraties uit te voeren. Alle tankbeurten zijn namelijk op een handige verzamelfactuur terug te vinden, die je zelfs online kunt raadplegen wanneer het jou uitkomt. Daarmee bespaar je dus niet alleen veel tijd, maar worden foutieve declaraties ook voorkomen. We hoeven jou als ondernemer natuurlijk niet uit te leggen dat tijd geld kost. Daarnaast kun je rekenen op een maximale btw-teruggaaf, maar daarover later meer.

Ben je zelfstandig ondernemer en maak je ook gebruik van je privé auto voor zakelijke doeleinden? Ook dan kun je de tankpas gebruiken om de brandstof af te rekenen, maar ook voor extra services gebruiken. Wist je trouwens dat je ook btw mag declareren op banden, onderhoud en vloeistoffen? Dat scheelt weer.

Maximale btw-teruggaaf

Nog een ander groot voordeel van een zakelijke brandstofpas. Als je hebt getankt en afgerekend met een pinpas, dan kun je wel het bonnetje bewaren maar de fiscus erkent tankbonnen zonder naamsvermelding niet als volwaardig factuur. Is de Belastingdienst in een formele bui, dan kan dit een probleem zijn. Jouw bedrijfsnaam wordt simpelweg niet op het bonnetje vermeld. Een waterdichte tankpas-administratie is dus dé oplossing. Alle zakelijke reiskosten worden op één en dezelfde factuur verzameld. En dan hebben we het dus over álles. Denk aan de plaats, het tijdstip, het soort brandstof en aantal brandstofliters. Het valt direct te overleggen en daardoor ben je verzekerd van een gegarandeerde btw teruggave. Dat is weer een zorg minder.

Een totaaloplossing

Tankpasaanbieders bieden tegenwoordig ook extra services aan hun klanten, want deze mooie voordelen vragen om leuke extra’s. Zo kun je met een tankpas van Travelcard ook vliegtickets boeken, met het openbaar vervoer reizen, de carwash afrekenen en ook betaald parkeren op openbare wegen of in parkeergarages. Er zijn zelfs een aantal plekken waar je gratis ruitenvloeistof en motorolie kunt laten bijvullen (nvdr)

– CPI