Business & Society

Waarom je moet kiezen voor houten raamdecoratie

Waarom je moet kiezen voor houten raamdecoratie

Waarom je moet kiezen voor houten raamdecoratie
Juli 18
08:01 2022

Waarom je moet kiezen voor houten raamdecoratie

Net zoals de kleren de man maken, is raamdecoratie de kers op de taart in je interieur. De juiste raamdecoratie benadrukt de stijl van een woning of kantoor en mag gerust een statement maken. Voor een sprekend, warm en luxueus uitziend interieur is houten raamdecoratie je beste keuze. De vele voordelen ervan ontdek je hier.

Waarom kiezen voor houten raamdecoratie?

Houten raamdecoratie, zoals jaloezieën, lamellen of shutters, vormt een sfeervol accent in elk interieur. Hout heeft immers een van nature warme uitstraling. Omdat dit type raamdecoratie in vele kleuren verkrijgbaar is, past het in elk interieur. In een landelijke woning trekt het de lijn van warm en sfeervol verder door. Ook in een strakke, moderne omgeving voegt houten raamdecoratie de nodige warmte toe, om te voorkomen dat de ruimte kil aanvoelt.

Die veelzijdigheid maakt dat houten jaloezieën of shutters zowel bij een minimalistische als extravagante stijl passen. Ze kunnen opvallen of net mooi blenden in de rest van het interieur.

Wat zijn de praktische voordelen van houten raamdecoratie?

Bij gordijnen heb je twee opties: open of dicht. Met jaloezieën, shutters of lamellen regel je de lichtinval zelf. Je past ze makkelijk aan naargelang de hoeveelheid licht of de sfeer die je wenst te creëren.

Houten raamdecoratie is bovendien makkelijk te onderhouden. Stoffen raamdecoratie moet regelmatig gestofzuigd worden, wat niet makkelijk is in de hoogte. Het moet ook geregeld gewassen worden en dus moet je er de hele boel steeds weer afhalen en ophangen. Houten raamdecoratie kan je daarentegen gewoon afstoffen met een microvezeldoek of plumeau.

Door de eigenschappen van hout heeft dit type raamdecoratie isolerende eigenschappen. Daarvan moet je uiteraard geen mirakels verwachten, maar houten raamdecoratie kan wel de akoestiek in de ruimte verzachten en geluid isoleren, zowel aan de raamkant als de woonkant.

Ten slotte is houten raamdecoratie tijdloos. Het wordt daardoor minder snel ouderwets en is dus niet gauw aan vervanging toe. Dat bespaart je dus centen op lange termijn.

Zijn er ook nadelen aan houten raamdecoratie?

Hoewel ze makkelijker te onderhouden zijn dan stoffen raamdecoratie, kan het toch een hele klus zijn om jaloezieën en shutters af te stoffen, vooral bij grote en/of hoge ramen. Met een speciale afstofborstel is dat wel makkelijk op te lossen.

Hout kan behandeld worden zodat het ook in badkamers mag gebruikt worden, maar dat is niet altijd het geval bij raamdecoratie. Indien onbehandeld, wordt het hout lelijk en krom wanneer het in contact komt met water. Ga dus na of de raamdecoratie geschikt is voor vochtige ruimten. Als dat niet zo is, kan het nog steeds in vochtige ruimtes, maar alleen wanneer er zeer goede ventilatie is en er geen rechtstreeks contact is met water.

Ben je nog op zoek naar de juiste aankleding voor je ramen? Overweeg dan zeker ook houten raamdecoratie, zoals jaloezieën, shutters en lamellen voor een stijlvol, warm en mooi interieur.