Business & Society

Zo kan je ongestoord thuiswerken en genieten van jouw tuin

Zo kan je ongestoord thuiswerken en genieten van jouw tuin

Zo kan je ongestoord thuiswerken en genieten van jouw tuin
maart 29
04:03 2022

Sinds de start van de pandemie gingen heel veel mensen van thuis uit gaan werken, vaak uit eigen keuze of vaak omdat het moet vanuit bijvoorbeeld de overheid of het bedrijf waar je werkt. Voor veel mensen die geen afzonderlijke bureauruimte hebben thuis was het dan ook even zoeken en aanpassen om in hun eigen huis een kantoor te creëren waar alle benodigdheden aanwezig zijn. Maar helaas is het dus niet voor iedereen mogelijk om een eigen privéwerkplek te gaan inrichten. De oplossing? Een thuiswerkplek in de tuin of in de tuinkamer!

Makkelijk in te richten

Een thuiswerkplek inrichten in bijvoorbeeld jouw tuinkamer of veranda vraagt op zich niet heel veel werk. Als je beslist om van deze ruimte jouw werkplek te maken, dan zijn er uiteraard enkele basiszaken die aanwezig moeten zijn zodat je zonder problemen jouw taken  kan uitvoeren en alle nodige hulpmiddelen ter beschikking hebt. Zo is niet alleen een goede internetverbinding essentieel, maar kijk je best ook voor comfortabele tuinmeubelen als je in de wil thuiswerken. Een degelijke tuintafel, goed zittende tuinstoelen, … Slechts enkele voorbeelden van artikelen die je zeker nodig hebt om van jouw tuin de ideale thuiswerkplek te maken.

Werken in alle rust

Wie ervoor kiest om zijn of haar tuin als thuiskantoor te gebruiken, kiest er automatisch voor om in alle rust aan de slag te gaan. Door niet langer binnen te werken maar wel buiten, kom je in een rustige omgeving terecht waar je in alle rust kan werken. Je hoeft bijvoorbeeld niet meer aan een drukke keukentafel te zitten waar je regelmatig gestoord wordt door spelende kinderen of waar er andere afleidingen zijn. Dit komt dus ook jouw productiviteit ten goede.

Flexibele werkplek

Een thuiswerkplek lijkt vaak erg definitief, zeker als je een bepaalde ruimte volledig gaat inrichten als werkplek. Maar als jouw jobinhoud het toelaat, dan kan je jouw werkplek zo inrichten dat ook deze erg flexibel is. Stel dat je bijvoorbeeld deels van thuis uit kan werken en deels van op jouw eigen bureau op jouw werk, dan volstaat het bijvoorbeeld om enkel en alleen jouw laptop te gebruiken. Hierdoor hoef je thuis weinig tot niets te veranderen om een werkplek te creëren en kan je bijvoorbeeld ook makkelijk jouw tuin als werkplek gebruiken indien het weer dit toelaat. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een degelijke tuinbank en uiteraard jouw laptop.