Business & Society

Zo organiseer je een zakelijk jubileumfeest

Zo organiseer je een zakelijk jubileumfeest

Zo organiseer je een zakelijk jubileumfeest
april 24
12:42 2024

Blaast je bedrijf dit jaar een paar kaarsjes uit? Natuurlijk kan je een speciale dag zoals het 10- 20- of misschien wel 100-jarig bestaan van je bedrijf niet zomaar laten passeren. Bij een verjaardag (of jubileum) hoort een groot feest, en het is bovendien dé uitgelezen moment om al je werknemers en klanten samen te brengen en hen te bedanken. Maar hoe organiseer je zo’n groot jubileumfeest en wat mag je zeker niet over het hoofd zien?

Gastenlijst

First things first: als je een groot bedrijfsfeest wilt organiseren, is het belangrijk om te weten hoeveel gasten je gaat uitnodigen. Zo heb je meteen een beter zicht op mogelijke locaties, catering, activiteiten en dergelijke. Bovendien is het aangeraden om tijdig alle uitnodigingen te verzenden, zodat gasten de dag van het feest in hun agenda kunnen vrijhouden.

Budget

Een jubileumfeest organiseren kost geld. Om het overzicht te kunnen bewaren is het daarom aangeraden om op voorhand een budget te bepalen en je daaraan te houden. Houd daarnaast ook een lijstje bij met alle kosten en uitgaven voor het jubileumfeest, zodat je achteraf precies weet hoeveel geld je aan welke zaken hebt uitgegeven.

Locatie

Nu je weet wanneer het feest zal doorgaan, hoeveel gasten je zult verwelkomen en met welk budget je kan werken, is het tijd om een geschikte locatie te zoeken. Misschien heb je wel een groot hoofdkantoor met een mooie tuin eraan? Of gaat je voorkeur uit naar een externe locatie? Houd er vooral rekening mee dat de locatie die je huurt groot genoeg is voor het aantal gasten, dat er voldoende voorzieningen zijn zoals sanitaire ruimtes en dat het binnen het budget valt.

Aankleding en accessoires

Wanneer je een zakelijk feest geeft met al je klanten en werknemers erbij, wil je natuurlijk je bedrijf in de bloemetjes (en in de spotlights) zetten. Kleed de locatie van het feest dus mooi aan met beachvlaggen, ballonnen, tafelkleden en zelfs servetten met het logo van je bedrijf erop. Je kan ook grote ballonnen ophangen die het cijfer vormen van de verjaardag van je bedrijf. Komen er grote klanten naar het feest? Dan kan je ook overwegen om een paar relatiegeschenken te voorzien om hen te bedanken voor de fijne samenwerking en voor hun komst.

Eten en drinken

Zeg nu zelf: een feest is geen feest zonder lekker eten en een paar drankjes erbij. Zorg dus voor een goede cateraar die je gasten voorziet van een volle buik en frisse drankjes. Komen er veel gasten naar het jubileumfeest? Dan is een barbecue of een buffet een toegankelijk idee. Ook een bar kan natuurlijk niet ontbreken! Wil je origineel uit de hoek komen? Laat dan drinkflessen bedrukken met het logo van je bedrijf erop en deel deze uit aan de bar als een cadeautje voor gasten.

– MPI