Business & Society

Zo scoor je de beste deals op Black Friday

Zo scoor je de beste deals op Black Friday

Zo scoor je de beste deals op Black Friday
Oktober 28
13:05 2021

De laatste week van november is voor veel webshops naar jaarlijkse gewoonte veruit de belangrijkste week van het jaar. Naar aanleiding van Black Friday hopen ze om zo in die laatste weken van het jaar nog een groot deel van hun omzet te realiseren. Daarom geven veel online winkels extra kortingen op een groot deel van hun aanbod. Vaak kan je zo online tot wel 75% korting scoren als je het goed aanpakt. Maar hoe doe je dat nu, de beste deals scoren tijdens Black Friday?

Maak een lijstje

Op Black Friday geven bijna alle webshops kortingen waardoor het al snel niet meer overzichtelijk is en  je niet meer weet welke webshop je eerst moet checken. Het kan dus handig zijn om op voorhand voor jezelf een lijstje op te stellen waarin je alle artikelen vermeldt die je tijdens Black Friday goedkoper hoopt te vinden. Op die manier behoud je niet alleen het overzicht, maar leg je jezelf ook een soort van limiet op van artikelen die je zal kopen. Win-win dus!

Twijfel niet te lang

Heel veel deals zijn tijdens Black Friday niet alleen beperkt in hoeveelheid maar vaak ook in tijd. Als een deal bijvoorbeeld ‘s morgens aangeboden wordt, kan het goed zijn dat dezelfde deal in de namiddag al uitverkocht is. Daarom twijfel je best niet te lang als je ergens een koopje gespot hebt en beslis je dus best zo snel mogelijk voor het te laat is. Veel webshops zorgen er met opzet voor om bepaalde deals gedurende een korte periode aan te bieden om zo nog beter te verkopen.

Black Friday pagina’s

Veel webshops maken van Black Friday een echt evenement, vergelijkbaar met bijvoorbeeld de soldenperiode. Zo kan je bij veel webshops afzonderlijke Black Friday pagina’s vinden waar je alle nieuwste Black Friday deals kan terugvinden. Op deze pagina’s vind je dan een overzicht van alle artikelen die gedurende Black Friday aan een goedkopere prijs te koop aangeboden worden. Door deze pagina’s te checken mis je dus geen enkele korting of promotie.

Social media

Facebook, Instagram, … deze kanalen zijn voor webshops tegenwoordig erg belangrijk geworden. Ze kunnen er niet alleen hun nieuwste producten en artikelen tonen, maar ze kunnen er ook kortingen en promoties delen met hun volgers/klanten. Veel webshops geven trouwens vaak een korting die enkel en alleen op hun Facebookpagina of Instagrampagina te vinden is om zo extra volgers aan te trekken. Zeker de moeite waard dus om deze kanalen eens te checken.