Business & Society

Nike gunt Ronaldo 24 miljoen euro per jaar

Nike gunt Ronaldo 24 miljoen euro per jaar

Nike gunt Ronaldo 24 miljoen euro per jaar
November 09
12:51 2016

Enkele dagen na het verlengen van zijn contract bij Real Madrid, meldt de Amerikaanse krant de Washington Post dat Ronaldo een nieuw contract met Nike heeft afgesloten, ter waarde van 24 miljoen euro per jaar.

Kan oplopen tot 1 miljard euro

De Portugese sterspeler Cristiano Ronaldo heeft volgens de Washington Post een nieuw contract afgesloten bij het populaire sportmerk Nike. CR7 zou op jaarbasis ongeveer 24 miljoen euro gaan verdienen. Nog volgens de krant zou dit bedrag makkelijk kunnen oplopen tot ongeveer 1 miljard euro. Een andere sportheld, de Amerikaanse basketbalspeler LeBron James, heeft ook een dergelijk contract voor het leven afgesloten bij Nike.

Verbeterd contract met Real Madrid

Voor Ronaldo, die al sinds 2003 het uithangbord van het Amerikaanse sportmerk is, is het afsluiten van een nieuw contract met Nike de kers op taart van een uitzonderlijke week die hij achter de rug heeft. Enkele dagen terug sloot de 31-jarige voetballer al een serieus verbeterd contract af met zijn club Real Madrid. Door het afsluiten van het nieuw contract is hij tot medio 2021 verbonden aan de Spaanse voetbalploeg. Op het einde van het contract zal Cristiano Ronaldo 36 jaar zijn.