Business & Society

Union doet het verrassend goed

Union doet het verrassend goed

Union doet het verrassend goed
November 24
09:51 2021

Heb je al van de ploeg Union Saint-Gilles gehoord? Ze worden ook wel “het nieuwste wonder van het Europese voetbal” genoemd. Na 48 jaar in tweede klas, is de ploeg terug naar eerste klasse geraakt waar ze het uitzonderlijk goed doen in de Belgische competitie. Met 7 punten op kop in de Jupiler Pro League breken ze alle records.

Internationale verbazing

Dat een ploeg met weinig show, maar vooral veel teamspirit uit het Joseph Marien Stadion zo ver geraakt, doet journalisten over de hele wereld glunderen. Zowel Marca, De Volkskrant en The Independent hebben een uitgebreid artikel gewijd aan het succes van Union SG. Hierin bezingen ze de promotie van de club, maar ook de goedlachse sfeer op de tribunes en de unieke setting in het Dudenpark want de eretribune van het stadion is zelfs cultureel erfgoed. Maar wat maakt nu het succes van deze ploeg?

Waar komt het succes vandaan?

Wanneer we de cijfers oplijsten, is het snel duidelijk waar hun succes vandaan komt. Ze scoren niet alleen enorm hoog in doelpunten, maar doen het ook goed in de verdediging en aanval. Op dit moment doet geen enkele verdediging in 1A het beter. Ook de doelman, Anthony Moris, doet het super en staat op de vierde plaats ten opzichte van andere Belgische keepers, waaronder Jean Butez en Hervé Koffi. Het duo Undav en Vanzeir zorgde samen voor 23 doelpunten en 16 assists en werd zo samen een gouden topschutters-duo. Ten slotte heeft de coach Felice Mazzu een efficiënt plan en verhoogt hij mee de teamspirit. En dan was er ook nog transfernieuws: met het oog op het seizoen in eerste klasse, haalde Union ook eerste klasse ervaring in huis met Bart Nieuwkoop (25) en Damien Marcq (32). 

© Pixabay.com

Heeft Brussel terug twee clubs?

The Independent is alvast overtuigd van het succes van Union, maar heeft Brussel echt terug twee clubs? Met hun recordaantal van goals, is het zeker dat Union de grote spelers in voetbal Vlaanderen en Wallonië achter zich laat. Ook ten opzichte van de grote Europese competities is hun gemiddelde score per match verbazingwekkend. Enkel Bayern, Ajax en Liverpool doen het op dit moment beter. Tony Bloom, een voormalige professionele pokerspeler die Union in 2018 kocht, heeft alvast grote plannen voor de ploeg en heeft samen met zijn vennoot Alex Muzio al 17 miljoen euro in de club geïnvesteerd. Hebben ze met een nieuwe coach, spelers en eigenaar een echte succesvolle omdraai gemaakt? Wij zijn alvast erg benieuwd naar wat de toekomst brengt voor Union.