Business & Society

2017: het jaar van de Smart Homes

2017: het jaar van de Smart Homes

april 10
15:43 2017

Het leek tot voor kort een science fiction film. Praten tegen je huis, het op afstand bedienen van het klimaat of nooit meer hoeven stofzuigen. Het gemak van een Smart Home is helemaal niet meer zo ver weg. 2017 is het jaar van de smart homes. Het leven gaat steeds sneller en we hebben elke dag minder tijd voor de kleine klusjes in en rond ons huis. Wat is er dan gemakkelijker dan dat je huis een handje mee helpt? In dit artikel lees je 3 belangrijke voordelen van een smart home.

Smart home assistant

Een smart home assistant is je eigen personal assistant in jouw huis. Stel je een vraag? Je assistent weet meteen het antwoord. Maar ze kan nog veel meer. Een Smart Home assistant is het brein van jouw Smart Home. Omdat je assistent aangesloten is op je wifi netwerk kan ze eigenlijk alles bedienen in jouw Smart Home. Van zonwering tot je tv, je hoeft het maar te vragen.

Klimaat beheersen via je smartphone

Wat is fijner dan thuiskomen in een huis met het perfecte klimaat? Het klimaat beheersen via je airconditioning of thermostaat is dan ook vaak de eerste stap die men neemt bij het inrichten van een smart home. Het is niet alleen handig om de temperatuur precies te kunnen controleren, het werkt ook nog eens energiebesparend. Het enige waar u op moet letten is dat u een airco en thermostaat met een wifi functie aanschaft.

Beveilig je huis met een smart lock

Een Smart lock is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een smart home. Het is niet alleen een slot die ongewenste gasten buiten houdt. Een smart lock monitort ook wie er naar binnen komt en laat je zelfs privileges geven aan vrienden, familie of bijvoorbeeld de schoonmaker. De meeste Smart locks werken via een app op je smartphone maar er zijn zelfs sloten die werken op stemherkenning of vingerafdrukken.