Business & Society

De 4 belangrijkste redenen voor het vervangen van een cv-ketel

De 4 belangrijkste redenen voor het vervangen van een cv-ketel

De 4 belangrijkste redenen voor het vervangen van een cv-ketel
december 12
14:43 2017

ie een vermoeden heeft de cv-ketel te moeten vervangen, is hier waarschijnlijk nog niet zeker van. De cv-ketel vervangen levert een besparing op van gemiddeld € 20 per maand aan stookkosten. En dat is niet het enige voordeel van het vervangen van een cv-ketel. Om er deze winter weer warmpjes bij te kunnen zitten is het belangrijk om op zijn minst na te gaan of de cv-ketel aan vervanging toe is.

De prijs van het vervangen van een cv ketel

Om het grote voordeel van het vervangen van de cv-ketel te begrijpen is het belangrijk de prijs van het vervangen te weten. Zo kost het vervangen van een mazoutketel € 3.700 tot € 8.700 en de vervanging van een condensatieketel op aardgas € 1.950 tot € 4.700. Deze prijzen zijn inclusief (de)montage en btw. In eerste instantie lijken dit grote bedragen. In feite is dit uiteraard ook zo. Maar al na 13 tot 15 jaar begint een cv-ketel mankementen te vertonen. Mankementen waardoor het rendement gemiddeld 40% lager uitkomt dan bij een nieuwe cv-ketel. Het is daarom belangrijk bijtijds de cv-ketel te vervangen. Het laten verrichten van onderhoud aan de gasketel of mazoutketel zorgt voor een langere levensduur van de ketel. Ook met onderhoud bespaar je dus geld op lange termijn.

Andere redenen waarom het vervangen van de mazoutketel of gasketel nodig is

Naast de besparing in geld zijn er nog veel voordelen die bij het vervangen van een cv ketel komen kijken:

  • Verhoging van de woningwaarde. Het rendement van een cv-ketel is een belangrijke onderdeel waarmee het energielabel van een woning bepaalt wordt. En hoe hoger het energielabel van een huis, hoe meer dit huis waard is. Nog een manier dus hoe het vervangen van de gasketel of mazoutketel veel euro’s kan opleveren.
  • Voordeliger om te vervangen i.p.v. repareren. Alle gasketels en mazoutketels kunnen stuk gaan, of het nu om een nieuwe of een oude gaat. Raadpleeg in dit geval altijd een specialist. Vaak is het zo dat het vervangen voordeliger is dan de reparatie.
  • Een beter rendement is goed voor het milieu. Het besparen op stookkosten is uiteraard niet alleen goed voor de portemonnee. Het milieu plukt hier ook de vruchten van.

MPI