Business & Society

De beste tijdbesparende apps van 2017

De beste tijdbesparende apps van 2017

De beste tijdbesparende apps van 2017
maart 09
08:03 2017

We weten en ervaren allemaal dat het modern leven enorm hectisch kan zijn. We jongleren met zoveel taken tegelijk: communiceren met vrienden, reizen naar werk, het avondeten voorbereiden. Gelukkig zijn er innovatieve apps ontwikkeld die het heel wat makkelijker maken om dit alles te combineren.

Navigatie apps

Navigeren op basis van satelliet-signalen is niets nieuws, maar de ongelooflijke app Waze heeft toch een revolutie ontketend in de manier waarop we van A naar  B kunnen reizen. De app heeft net een nieuw uiterlijk gekregen, maar met behoud van de crowdsourced functies. Waze waarschuwt je terwijl je onderweg bent of er ongelukken in de buurt zijn gevonden en of er andere obstakels en files zijn ontstaan.

Velen van ons zijn inmiddels bekend met diensten als Uber, die de manier waarop we door de stad reizen drastisch hebben veranderd. Met een druk op de knop kan je een goedkope taxi bestellen, terwijl je via je scherm precies kan zien hoe lang het nog duurt voordat hij arriveert.

Voedsel en gezondheid apps

Zoals Uber het binnenstedelijk vervoer een revolutie heft gegeven, zo zorgt Deliveroo voor een even indrukwekkende revolutie op het gebied van bezorgservices. Dankzij Deliveroo krijg je via je smartphone eenvoudig toegang tot een enorm aanbod aan restaurants en hun voedsel van hoge kwaliteit. Eten laten bezorgen scheelt veel tijd ten opzichte van zelf koken, bovendien kan zo’n bezorgmaaltijd nog veel smakelijker zijn ook!

Als je iets te vaak gebruik hebt gemaakt van de onweerstaanbare delicatessen die Deliveroo in Brussel beschikbaar maakt, dan is het tijd voor wat lichamelijke oefeningen. Bijvoorbeeld de supersnelle oefeningen van de app 7 Minute Workout. Alhoewel enkele oefeningen behoorlijk zwaar zijn, is deze app wel de snelste manier om in vorm te raken.

Communicatie en werkgerelateerde apps

Het is leuk om een druk social leven te hebben, maar het maakt het wel lasting om de kalender van je smartphone bij te houden. De app Sunrise neemt veel werk aan handen door andere apps als Outlook en Apple Calendar te analyseren en de informatie vervolgens samen te voegen op één plek.

Ook op het gebied van media worden we overweldigd. Zoveel artikelen willen we graag lezen, maar het komt op dit moment even niet uit. De handige app Pocket lost dit voor je op, want daarmee kan je artikelen, video’s en andere media uit diverse bronnen bewaren voor later gebruik. Of het nou een recensie van een Brussels restaurant is dat je via Deliveroo wil uitproberen, of nieuwe fitnesstips, via Pocket is de kans kleiner dat je het door de drukte van alledag zal vergeten.