Business & Society

De wondere wereld van hoekbureaus

De wondere wereld van hoekbureaus

De wondere wereld van hoekbureaus
april 25
18:41 2022

Je wilt graag een bureau kopen, maar je zit met die muur in je maag. De kamer waar het bureau in moet heeft een hoek en daar wil jij het bureau neer zetten.
Daar is het hoekbureau. Deze past geweldig in de hoek zonder dat ruimte verloren gaat.

Waarom een hoekbureau?

Een hoekbureau is erg geschikt om ruimte te besparen. Normaal gesproken is de hoek van de kamer een ruimte waar niks staat of gebeurt.
Dankzij een hoekbureau wordt de hoek omgetoverd tot een plek waar je boeken kwijt kunt. Of waar je lades vol kunt stoppen met spullen die je denkt nodig te hebben.
Hierdoor is een hoekbureau ook geschikt voor de thuiswerker. Wanneer je een vaste computer gebruikt kan deze ook makkelijk in de kast gezet worden. Dit bespaart ruimte op het bureau, waardoor je een rustige werk omgeving creëert. Dit komt ten goede aan de productiviteit.

De hoek

Nu is het de vraag past het hoekbureau in de hoek? Hoekbureaus zijn gemaakt met een hoek van 90 graden. Hierdoor past deze in bijna elke hoek.
Tenzij jouw huis een schuin dak heeft tot de grond. Dan wordt dit wel een probleem. Wanneer dit het geval is kijk dan goed naar de hoogte van het bureau.

Past het bureau wel bij mijn interieur?

Ik zal die zorgen snel weghalen. Een hoekbureau is in bijna alle kleuren en printjes te krijgen.
Van beton- tot houtlook. Het kan zo gek als je zelf wilt. Natuurlijk is het ook nog mogelijk om het bureau in de gewenste kleur te schilderen.
Ook kan je kiezen om een eigen kleur combinatie te bedenken voor het bureaublad en de kastjes of laatjes.
Hierdoor zal een hoekbureau altijd in jouw interieur passen.
Een leuk idee om jouw bureau op te fleuren: Koop een plantje voor op het bureau, dit geeft geur en kleur aan de ruimte.

© Pixabay.com

Kan een hoekbureau ook ergonomisch zijn?

Natuurlijk hangt de zithouding af van de stoel, maar de hoogte van het bureau is ook belangrijk.
Een bureau wordt vaak op een standaardmaat gemaakt. Dit betekent dat de hoogte van de meeste bureaus hetzelfde is.
Weet je van jezelf dat een standaard maat (deze maten zijn vaak op mannen gebaseerd, dus dames let hier op) niet gaat werken dan kun je kiezen voor een verstelbaar bureau.
Ook zijn er sta hoekbureaus beschikbaar. Bij deze bureaus kun je de hoogte van het bureau zelf bepalen. Hierdoor kun je ook staand werken.  Natuurlijk gaat niet het hele bureau met kasten en al omhoog. Vaak gaat alleen het bureaublad omhoog.

De prijs?

Dit hangt natuurlijk erg af van wat jouw budget is. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Wanneer je een standaard hoekbureau wil kopen wat er mooi uitziet ben je al gauw 200 tot 300 euro kwijt. Dit is een forse prijs maar je betaald wel voor kwaliteit.