Business & Society

Drie klusjes die iedereen kan uitvoeren

Drie klusjes die iedereen kan uitvoeren

Drie klusjes die iedereen kan uitvoeren
November 24
09:33 2021

De tijd waarin enkel mannen een lamp konden vervangen is al lang voorbij. Ook vrouwen kunnen klussen, maar toch zijn er heel wat huishoudens waar iedereen in het gezin twee linkerhanden heeft en ook voor kleine klusjes op vakmannen moet rekenen. Wij geven je enkele tips voor kleine klusjes die ook jij kan uitvoeren.

Gaten boren

Een gat in de muur boren, je hebt het wellicht al geprobeerd, maar het gat viel groter uit dan verwacht of het lukte je niet eens om een gat in de muur te krijgen. Nochtans is het niet zo moeilijk, maar je moet wel het juiste materiaal gebruiken. Hoe groot moet het gat zijn en waarin zal je boren? Voor hout- en plaatmateriaal gebruik je bijvoorbeeld een houtboor. Andere boren gebruik je voor verschillende oppervlaktes en grotere gaten. Moet je gat groter dan één centimeter zijn, dan gebruik je een speedboor en voor gaten groter dan drie centimeter is dat een komboor, of gatenzaag.

Muren schilderen

Muren schilderen, een makkie? Alles begint met een goede voorbereiding. Koop een goede werkbroek voor dames of heren die je voor verschillende klusjes kan gebruiken. Schilderen doe je immers niet met je jeansbroek. Zorg er ook voor dat je de juiste verfborstels en -rollen in huis hebt, afhankelijk van de oppervlakte die je gaat verven. Daarnaast moet je je vloer beschermen met kartonnen of doeken en raam- en deurkozijnen afplakken. Het is ook heel belangrijk dat je niet zomaar begint te schilderen, maar eerst de muur waar al een laag verf ophangt ontvet en afschuurt. Anders kan je een egaal laagje wel vergeten. Wil je een mooie dekkende laag, zet dan wat extra kracht op je verfroller. Overdrijf hier niet mee en zorg dat je roller niet te droog wordt. Op tijd je borstel eens in de verf doppen is dus een goed idee en rol ook telkens in één richting zodat de strepen van de roller verdwijnen en je een strak resultaat verkrijgt.

© Pixabay.com

Vloeren uitbreken

Vloeren uitbreken, een zwaar werkje, maar wel eentje dat iedereen kan. Voor je aan de slag gaat, trek je je Safety joggers aan, dat zijn zware werkschoenen die je voeten beschermen. Mocht er een tegel op je voet vallen, zal je daar door de stalen tip weinig val voelen. Vervolgens breek je de stenen uit met een koevoet, of als het wat moeizamer gaat met een drilboor. In dat laatste geval zet je ook een koptelefoon op je oren om ze te beschermen tegen het lawaai. Je zal zien dat dit werkje snel vooruit gaat!