Business & Society

Een indrukwekkende koersstijging van de Bitcoin

Een indrukwekkende koersstijging van de Bitcoin

Een indrukwekkende koersstijging van de Bitcoin
Juni 02
02:16 2020

De afgelopen maanden heeft de Bitcoin, ondanks de coronacrisis, weer een indrukwekkende koersstijging doorgemaakt. De Bitcoin is een bekende digitale coin, maar hoe werken Bitcoins precies? Welke voordelen zijn er aan Bitcoin verbonden? Wat is de Bitcoin koers van deze munt en hoe kun je zelf in Bitcoin beleggen? De antwoorden op deze vragen en diverse tips over hoe je op een slimme manier in Bitcoin kunt beleggen, lees je in dit artikel.

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een digitaal betaalmiddel dat in 2009 geïmplementeerd is als opensourcesoftware door Nakamoto. Het doel was met Bitcoin een alternatief te bieden voor het bestaande bancaire systeem. Bitcoin is als systeem decentraal opgesteld, waardoor bugs of hacks nagenoeg onmogelijk zijn. Wil je je visueel iets voorstellen van Bitcoins, te koop bij onder meer SATOS, dan kun je het beste denken aan een digitale vorm van cashgeld. Met dit digitale geld kan er van direct persoon tot persoon (peer-to-peer) een veilige en snelle financiële transactie gemaakt, zonder dat er een andere instelling, zoals een bank, tussenzit. De waarde van de Bitcoin kan fluctueren, net als dat van gewoon geld, en is te volgen via een centrale online Bitcoin koers.

Welke voordelen hebben Bitcoins zoal?

Bitcoins hebben als digitale munt een aantal significante voordelen. Een eerste grote plus van Bitcoin als betaalmiddel of munteenheid (currency) is het decentrale karakter van dit systeem, dat geregeld wordt door de zogenoemde blockchain technologie. Het Bitcoin netwerk wordt gevormd door de blockchain-technologie. Deze ‘blok-ketting’ is een soort keten van allerlei data over de transacties die gedaan worden. Elke tien minuten worden bij Bitcoins de data gebundeld in een blok, waardoor een hele reeks blokken ontstaan: de blockchain. Feitelijk is dit een grote database met unieke codes, die decentraal, op duizenden computers, opgeslagen worden als kopie. Bij een transactie kan via de blockchain gecontroleerd worden of deze veilig en geldig is. Dit systeem zorgt voor een veilig financieel netwerk dat niet plat te leggen is. Wil je dat wel doen, dan moet er op duizenden computers tegelijk succesvol ingebroken worden. In de praktijk is dat echter onmogelijk. Om die reden is Bitcoin een zeer veilige manier om geld van één plek naar een andere plek over te maken.

Een indrukwekkende koersstijging van de Bitcoi
© Pixabay.com

Verder, dat is een tweede voordeel, voorkomt het decentrale en onafhankelijke systeem van Bitcoins, dat overheden of banken vat krijgen op het betaalmiddel. Dit soort instanties kan hierdoor op geen enkele manier de koers of waarde van de elektronische munt beïnvloeden. Ten derde is een interessant voordeel van Bitcoin de snelheid waarmee transacties kunnen plaatsvonden. Via een muisklik kan de munt razendsnel, net als bij een e-mail, naar een ander verstuurd worden.

Geld verdienen met beleggen & Bitcoin-koersen

Een van de meest interessante aspecten van de Bitcoin is dat er in deze digitale munt belegd kan worden door particulieren. Dit kun je zelf rechtstreeks op een beurs doen, maar ook via een broker, een bemiddelaar die zorgt voor een veilige opslag van jouw digitale coins. Door in te kopen als de Bitcoin koers laag is en door te verkopen bij een hoge koers, kun je als particulier een leuk extra zakcentje aan Bitcoin bijverdienen! Zog er wel voor dat je alleen geld in digitale munten stopt dat je kunt missen, want beleggen in digitale munten kan risicovol zijn.