Business & Society

Een moderne kantoorinrichting, hoe pakt u dat aan?

Een moderne kantoorinrichting, hoe pakt u dat aan?

Een moderne kantoorinrichting, hoe pakt u dat aan?
Januari 26
09:28 2022

Heeft uw kantoorruimte nood aan een make-over? Of verhuist uw bedrijf naar een nieuwe vestiging en bent u op zoek naar een kantoorinrichting die kwalitatief, strak en modern is? Ontdek onze tips voor een kantoorinrichting met moderne look.

Wij geven als advies om eerst goed na te denken waarvoor u de kantoorruimte precies wilt gebruiken vooraleer u aan de slag gaat met kleurstalen en beslist kantoormeubilair aan te kopen. Heeft u voldoende aan enkele opbergkasten en een aantal bureaus of heeft uw bedrijf ook stille ruimtes nodig om te telefoneren, meetingrooms, een plek om klanten te ontvangen, een wachtruimte of een plek voor uw werknemers waar ze zich kunnen ontspannen?

Hokjesdenken is niet meer aan de orde.

Vroeger werd het opdelen van de werkvloer in “hokjes” vaak gedaan en werd dit ook als normaal beschouwd, wij geven u het advies om dit echter niet te letterlijk op te nemen. U gaat bij voorkeur best voor een kantoorinrichting met een moderne look en een ruimtelijk gevoel. Openheid en een gevoel van ruimte is belangrijk bij de inrichting van uw kantoor of werkplek. Zorg er doorgaans voor dat er nog steeds mogelijkheden zijn om zich af te zonderen om bijvoorbeeld te telefoneren. Geef uw medewerkers ook voldoende ruimte om zo comfortabel mogelijk hun werk te kunnen uitvoeren.

Kies voor daglicht in uw kantoor.

Voor een moderne inrichting kunt u alleen maar voordeel halen indien u kiest voor een lichtrijk kantoor. Hoe meer daglicht er aanwezig is in het kantoor, hoe beter uw medewerkers zich kunnen concentreren. Daarnaast is verlichting een essentieel element voor de inrichting van uw kantoor. Het gaat dan niet enkel om verlichting zodat u geconcentreerd kunt werken, maar ook over sfeerverlichting tijdens de pauzes.

Laat uw werknemers ergonomisch werken.

Om ervoor te zorgen dat uw medewerkers zich goed voelen tijdens hun werkdag, is het ook belangrijk om extra aandacht te besteden aan de ergonomie van uw kantoor. Zeker op een kantoor waar de meeste mensen de hele dag zittend aan hun bureau doorbrengen, is ergonomie een cruciale factor voor de lichamelijke gezondheid van uw medewerkers. Als uw werknemers op een ergonomische werkplek kunnen werken, komt dat hun tevredenheid en hun productiviteit op het werk ten goede. Bovendien vermindert ergonomie op de werkplek voor een langetermijnoplossing inzake nek- en rugproblemen. Zorg dus voor bureautafels, bureaustoelen en computerschermen die aangepast zijn aan uw medewerkers. Kies zoveel mogelijk voor verstelbaar kantoormeubilair zodat iedereen zijn materiaal naar zijn eigen behoeften kan aanpassen.

© Pixabay.com

Een design touch eigen aan uw bedrijf.

Om uw kantoorinrichting een extra designelement te geven, kan u kiezen voor een opvallend stuk dat past bij de stijl en imago van uw bedrijf. Dat kan een opvallend decoratief element zijn, maar ook een speciale fauteuil aan de inkom of bijvoorbeeld een groene wand met het logo van het bedrijf. Met zo’n groenwand komt er meer zuurstof in de ruimte, wordt de lucht gezuiverd en draagt dit zijn steentje bij de concentratie van uw werknemer. Let echter wel op dat iemand deze bloemen en planten ook daadwerkelijk verzorgt.