Business & Society

iPhone verkoop blijft verder dalen

iPhone verkoop blijft verder dalen

iPhone verkoop blijft verder dalen
November 09
12:40 2016

Na enkele enorm succesvolle jaren, kent de Amerikaanse elektronicagigant Apple momenteel wat mindere tijden. Zo is de verkoop van iPhones en andere producten van Apple de laatste drie kwartalen gekrompen.

Minder iPhones verkocht

Uit de laatste kwartaalresultaten die Apple onlangs naar buiten bracht kan men vaststellen dat Apple voor het derde kwartaal op rij minder producten verkocht heeft. In vergelijking met vorig jaar kampt Apple met een daling van ongeveer 9 procent.

Zo zouden er ongeveer 5,2 procent minder iPhones verkocht zijn in vergelijking met vorig jaar. Toch blijft Apple nog steeds één van de beste leerlingen van de klas. In totaal zouden er ongeveer 45,5 miljoen iPhones verkocht, wereldwijd. Wat de iPads betreft zouden er 9,3 miljoen van verkocht zijn, zo’n 6 procent minder in vergelijking met vorig jaar.

Verwachtingen van iPhone 7 liggen hoog

Door de mindere resultaten van de voorbije kwartalen, heeft Apple voor het eerst sinds 2001 zijn omzet niet kunnen doen stijgen. Toch verwachten experts een opnieuw een stijging in de omzet bij de lancering van de iPhone 7 en bij de lancering van de vernieuwde Mac’s.