Business & Society

Kies een stockwagen als nieuwe auto

Kies een stockwagen als nieuwe auto

Kies een stockwagen als nieuwe auto
Januari 14
17:30 2022

Hoe je het ook draait of keert, een nieuwe wagen kopen kost geld. Afhankelijk van het type en de soort wagen die je koopt, ben je al snel duizenden euro’s kwijt. Wanneer je een nieuw model wil, ben je logischerwijs nog meer kwijt dan wanneer je voor een tweedehandsmodel kiest. Een gouden middenweg tussen beide opties kan een stockwagen zijn. Deze wagens hebben heel wat voordelen.

Wat zijn stockwagens?

Een stockwagen is een wagen die in de stock, of voorraad, van een autodealer staat. Afhankelijk van het merk van de garage, heb je vw stockwagens, skoda stockwagens of fiat stockwagens. Wanneer er een nieuw model van een bepaald merk wordt aangekondigd, willen autodealers natuurlijk plaats maken in hun voorraad om de nieuwe modellen te kunnen tonen en verkopen. De wagens van de huidige serie worden dan te koop aangeboden als een stockwagen. 

Stockwagens zijn met andere woorden volledig nieuwe wagens die enkel gebruikt zijn als showroommodel en testwagen. Het is een nieuwe wagen met slechts een aantal kilometers op de teller. Aangezien deze wagens binnen een korte tijd verkocht moeten worden, geven dealers vaak een extra korting op de aankoopprijs. Zo kan je wagens van allerlei merken, of het nu vw stockwagens of Skoda stockwagens zijn, tegen een lagere prijs aankopen. 

© Pixabay.com

Waarom kiezen voor een stockwagen?

Er zijn verschillende redenen om voor een stockwagen te kiezen. Zoals hierboven al werd vermeld, kan je op deze manier een nieuwe wagen tegen een goedkopere prijs kopen. Daarnaast bestaat er in sommige gevallen misschien nog wat ruimte om te onderhandelen. Dealers willen namelijk zo snel mogelijk van hun oude voorraad af. 

Daarnaast is een stockwagen ook meteen leverbaar. Wanneer je een nieuw model kiest, is er vaak een levertermijn van enkele maanden omdat de wagen nog geproduceerd moet worden. Een lange levertermijn is niet leuk wanneer je iets nieuw koopt, maar kiezen voor een stockwagen kan dit probleem verhelpen. Bovendien krijg je bij een stockwagen net dezelfde garantie en bijstand als wanneer je een nieuwe wagen zou aankopen. 

Een nadeel van een stockwagen is dat je niets kan aanpassen aan de opties die op de wagen zitten. Je hebt geen mogelijkheid om opties toe te voegen of weg te nemen. In de meeste gevallen zijn stockwagens wel uitgerust met verschillende opties om ze ook aan mogelijke kopers te kunnen tonen, maar dit zijn zeker niet alle opties. Wanneer je dus op zoek bent naar een wagen die volledig is uitgerust naar jouw wensen, kan je beter voor een nieuwe wagen kiezen.