Business & Society

Kunstgras matten: een praktische oplossing voor evenementen

Kunstgras matten: een praktische oplossing voor evenementen

Kunstgras matten: een praktische oplossing voor evenementen
september 03
18:22 2023

Conferenties, beurzen en evenementen: je hebt er ongetwijfeld weleens eentje bijgewoond, maar is je ook iets opgevallen? De stands en gebieden die het drukst bezocht worden zijn niet per se die van grote merken, populaire producten of bekende personen. Het belangrijkste is namelijk dat je opvalt! En een cruciaal element hiervoor is er een die regelmatig over het hoofd wordt gezien, maar er toch voor kan zorgen dat je stand er uitnodigend en verzorgd uitziet: de vloerbedekking. Traditionele vloeren bij beurzen zijn vaak van beton en bij evenementen wordt buiten vaak gebruikgemaakt van  rijplaten en zijn daarmee niet erg aantrekkelijk. Kunstgras matten zijn een innovatieve oplossing die we dan ook steeds vaker tegenkomen op conferenties en evenementen.

Kunstgras matten geven een milieuvriendelijke, open uitstraling

Dat kunstgras matten steeds vaker op de beursvloer te vinden zijn, is niet voor niets. Ze bieden namelijk talloze voordelen ten opzichte van een reguliere vloer. Ten eerste de uitstraling: natuurlijk, open en fris zijn veelgenoemde woorden die bij bezoekers opkomen als ze een kunstgrasmat zien liggen. Dankzij de groene kleur breng je een beetje van buiten naar binnen toe, zelfs in een grijze evenementenhal. Daarnaast zorgt het groen ervoor dat je merk automatisch geassocieerd wordt met milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Niet onbelangrijk, dus!

Aan kunstgras matten heb je weinig onderhoud

Onderhoud aan je beursvloer? Niet met kunstgras matten. Het enige wat je hoeft te doen om je kunstgras op peil te houden is regelmatig stofzuigen. Is er iets gemorst op de vloer? Geen probleem, dan kun je deze vlekken zo van je kunstgras afspoelen met wat water. Je hoeft dus geen nieuwe vloer aan te schaffen als een bezoeker zijn broodje hotdog bij je beursstand laat vallen.

Kunstgras matten installeer je sneller dan reguliere vloerbedekking

Kunstgras matten zijn wellicht de meest praktische oplossing als het aankomt op vloerbedekking. Ze kunnen op vrijwel alle vlakke ondergronden geïnstalleerd worden en je hebt niet te maken met lastige patronen die je moet volgen. Daarnaast zijn kunstgras matten vele malen duurzamer dan bijvoorbeeld houten vloerbedekking. Je zal namelijk geen strepen of beschadigingen aan het kunstgras zien en je kunt de mat meermaals oprollen en weer neerleggen. Wel zo handig als je vaker op beurzen te vinden bent!

© Pexels.com

Als je dan toch voor groen gaat: kunstgras matten zijn ook nog eens duurzaam

En last but not least: we benoemden al eerder dat de groene kleur helpt om je bedrijf een duurzame uitstraling te geven, maar wist je dat je met kunstgras matten ook écht groen bezig bent? Ze zijn namelijk niet alleen enorm duurzaam en gaan lang mee, maar ze zijn meestal ook gemaakt van gerecyclede materialen. Ben je na een paar conferenties toch toe aan een nieuwe beursvloer? Dan kun je je oude kunstgras vaak ook nog eens in zijn geheel laten recyclen, waarna het opnieuw gebruikt kan worden in andere producten. Met weinig inspanning draag je dus ook nog eens een steentje bij aan een duurzame wereld.