Business & Society

Maak je klaar voor de zomer

Maak je klaar voor de zomer

maart 11
13:40 2021

De zomer komt eraan en dat betekent dat we kunnen genieten van warm weer, van zonneschijn, van open ramen en deuren. We hebben de hele winter binnen gezeten en nu is het tijd om buiten te komen en te genieten van het zomerse weer.

Tijdens de winter sluiten we ons letterlijk op in onze huizen. Ramen en deuren gaan dicht, de verwarming gaat aan. We omringen ons met kaarsen, met dekens en koppen thee. Oergezellig, maar op het einde van de winter kan ons huis wat vol en rommelig aanvoelen.

Tijdens de zomer gaan alle deuren en ramen open en leven we meer buiten dan binnen. Er is dus geen beter moment dan de vroege zomer om je huis op te frissen. Weg met de winterse spullen en hallo zomer en zon.

© Pixabay.com

Van een huis vol spullen…

Huizen hebben de neiging om propvol te raken. We omringen ons met de spullen die we mooi vinden, met dingen die ons gelukkig maken. Heb je daarbij nog kinderen of huisdieren, dan komen er alleen maar meer spullen in huis.

Dat is natuurlijk heel normaal. Maar soms raken we de drukte beu en dan is het tijd om alles op te ruimen. De vroege zomer is daar het perfecte moment voor. Zet de meubels aan de kant, ruim op wat je niet meer nodig hebt en maak je huis klaar voor de zomer.

… naar een opgeruimd huis

Opruimen kan gemakkelijk zijn. Ruim op wat je niet elke dag nodig hebt. Berg winterse spullen zoals donsdekens en flanellen lakens op en leg luchtig linnen op de bedden. Fris je huis op met mooie decoratie, vazen vol bloemen en hangende kamerplanten.

Werk je van thuis uit? Organiseer je werkplek met handige bureau accessoires. Berg op wat je niet meteen nodig hebt en schik je spullen netjes op het bureau. Een opgeruimde werkplaats zorgt voor een heldere geest.

© Pixabay.com

Het buitenleven

Tijdens de zomer brengen we graag tijd door buiten. We houden van het warme weer en we houden van de zomerse geuren van groen en barbecue en limonades. Spullen zoals kaarsen, dekens en winterse decoratie heb je nu niet nodig. Berg ze op in bakken en zet ze op zolder of in de kelder.

Een fris, opgeruimd huis voelt luchtiger aan. En, omdat de deuren vaak open staan, voelt de tuin vaak een verlengde van het huis. Kinderen zijn de hele dag zoet met leuk buitenspeelgoed terwijl jij languit ontspant op een tuinstoel en geniet van een goed boek of een magazine.

De zomer is er om te genieten, toch?