Business & Society

Optimaliseer jouw bedrijfsprocessen in een-twee-drie

Optimaliseer jouw bedrijfsprocessen in een-twee-drie

Optimaliseer jouw bedrijfsprocessen in een-twee-drie
maart 28
08:07 2022

Je hebt je droom waargemaakt en een eigen bedrijf uit de grond gestampt. Intussen is je bedrijf gegroeid, maak je winst en heb je ook een aantal personeelsleden in dienst. Om jouw bedrijfsactiviteiten zo goed mogelijk uit te voeren, moet ook het bedrijfsproces geoptimaliseerd worden. Alleen zo besteed je je tijd en energie nuttig, doe je de juiste investeringen en heb je aan het einde van de rit Return on Investment. Wij geven je enkele tips.

Theorie ≠ praktijk

Je hebt een proces uitgetekend waarin alles op wieltjes loopt. Van aanvraag, over offerte, tot uitvoering, alles is ingecalculeerd. Vaak zien we dat de werkelijkheid er minder rooskleurig uitziet. Een personeelslid is ziek, er is een rekenfout gemaakt en noem maar op. Doordat kleine en grote problemen in het bedrijfsproces sluipen, loopt de werking van het bedrijf niet meer gestroomlijnd. Het is dan ook belangrijk om steeds te blijven bijsturen. Een onderneming is geen statisch gegeven, maar net dynamisch en er is ook personeel waarmee je rekening moet houden. Vergeet ook niet om goed met elkaar te communiceren, zodat je steeds op de hoogte bent van problemen en je die zo snel mogelijk kan oplossen.

Online activiteiten

Om je bedrijfsactiviteiten zo vlot en goed mogelijk uit te voeren, maak jij ongetwijfeld gebruik van de digitale wereld. Je website en sociale media moeten je bedrijf promoten en klanten lokken. Misschien heb je ook een webshop? Wie aan e-commerce doet, moet écht inzetten op een eenduidig systeem om alle activiteiten te centraliseren. Een ERP systeem is hier uiterst geschikt voor. Bedrijfsprocessen worden verzameld en geïntegreerd in een centraal systeem en vervolgens geautomatiseerd. Je geeft eenmalig alle gegevens waarover je beschikt in in het systeem en dankzij ERP blijven deze gegevens up-to-date en kan jij je klanten snel en makkelijk helpen.

© Pixabay.com

Omring je met de juiste mensen

Goed personeel is cruciaal voor een bloeiende onderneming. Je medewerkers kunnen je bedrijf maken of kraken, maar ook andere partners zoals leveranciers bepalen mee het succes van jouw bedrijf. Het is dus essentieel dat je je omringt met de juiste mensen waarop je kan rekenen. Zo ook een softwarepartner die het ERP systeem probleemloos kan integreren in jouw bedrijf en kan aanleren aan je medewerkers. Bovendien kan deze expert ook helpen om jouw e-commerce te boosten en je vindbaarder te maken op Google. Je betaalt een bepaalde prijs voor een goede softwarepartner, maar je kan dan ook op een uitstekende service rekenen bij problemen of vragen. Als dat niet mooi meegenomen is?