Business & Society

Tips om waardevolle goederen zo veilig mogelijk te transporteren

Tips om waardevolle goederen zo veilig mogelijk te transporteren

Tips om waardevolle goederen zo veilig mogelijk te transporteren
Oktober 12
07:28 2020

Als ondernemer kan je te maken krijgen met het transporteren van waardevolle goederen. Vanzelfsprekend wil je dan dat jouw waardevolle goederen zo veilig mogelijk vervoerd worden. Benieuwd hoe je dit het best kan aanpakken? Hieronder delen wij graag een aantal tips waarmee jij jouw goederen veilig van A naar B kan vervoeren.

De juiste hulpmiddelen

Welk vervoersmiddel je ook kiest om jouw goederen te transporteren, de juiste hulpmiddelen gebruiken is essentieel. Eén van de eerste stappen van veilig transport is dan ook het juist verpakken van goederen. Je kunt je voorstellen dat de keuze voor de type verpakking afhankelijk is van de te vervoeren goederen. Een goede keuze voor lichtgewicht producten zijn bijvoorbeeld plastic bakken.
Plastic bakken zijn er allerlei soorten en maten, maar zijn bij uitstek geschikt voor transport van kleinere producten of materiaal. Daarnaast kunnen plastic bakken tegen een stootje én hebben ze een groot draagvermogen.

Ben je van plan om zwaardere, groteren goederen te vervoeren? Dan is het gebruik van een pallet(s) aan te raden. Pallets zijn transportplateaus die sinds lange tijd gebruikt worden om goederen op te slaan en te vervoeren. Net als bij plastic bakken is het type pallet afhankelijk van de te vervoeren goederen. Logistieke groothandels zijn constant bezig met de optimalisatie van de materialen waarvan pallets gemaakt worden. Je kunt er bijvoorbeeld voorkiezen om hout pallets te kopen óf je kunt kiezen voor kunststof pallets. Daarnaast dien je rekening te houden met de afmetingen van verschillende type pallets en de tempratuur en luchtvochtigheid waarin de goederen getransporteerd worden.

Tips om waardevolle goederen zo veilig mogelijk te transportere
© Pixabay.com

Zekeren van de lading

Zo goed als alles wat je in een aanhanger of laadbak vervoert kan gaan schuiven. Als je eenmaal besloten hebt met welke vervoers- en hulpmiddelen je jouw goederen wilt transporten, dan is het belangrijk om jouw lading voor transport te zekeren. Zet je goederen daarom stevig vast, bijvoorbeeld met netten, schotten of wrijvingsmaterialen. Hiermee voorkom je dat de lading omvalt of gaat schuiven.

Controleer tijdens en na de rit

Om er zeker van te zijn dat je jouw lading goederen goed gezekerd hebt, is het belangrijk om na enkele kilometers je lading nogmaals te controleren. Moet jouw lading een lange reis afleggen? Controleer dan niet een keer of jouw lading nog goed gezekerd is, maar doe dit meerdere keren (bijvoorbeeld na een noodrem of uitwijkmanoeuvre). Zijn jouw goederen beland op plaats van bestemming? Controleer dan of jouw goederen schadeloos aangekomen zijn, dit kan een hoop teleurstellingen en ongemakken voorkomen.