Business & Society

Vijf voordelen van een VPN voor je bedrijf

Vijf voordelen van een VPN voor je bedrijf

Vijf voordelen van een VPN voor je bedrijf
maart 29
04:27 2022

Als je een bedrijf opstart moet je bepaalde risico’s nemen om succesvol te worden. Winsten zijn niet gegarandeerd en het risico om alles te verliezen bestaat altijd. Maar een slimme ondernemer zorgt er altijd voor dat de risico’s zo klein mogelijk zijn. Het beschermen van je interne gegevens tegen cyberaanvallen is voor veel bedrijven een onderdeel van risicomanagement.

Als je computer verbonden is aan het internet, dan zijn wachtwoorden en firewalls niet voldoende om je onderneming te beschermen tegen hackers. Je hebt een VPN nodig.

Wat is een VPN?

Een VPN kun je het best omschrijven als “een persoonlijke internetverbinding”, ook wel tunnel genoemd. Waar hackers gebruik maken van het openbare internet om zogezegd via de voordeur binnen te komen, is je netwerk alleen toegankelijk via geheime tunnels die rechtstreeks bij je werknemers beginnen.

Heeft mijn bedrijf ook baat bij een VPN?

Het belang en de voordelen van een VPN zijn afhankelijk van het soort en formaat onderneming dat je runt. Sommige kleine zaken kunnen natuurlijk gemakkelijk hun gegevens veilig houden in een computer die niet verbonden is aan het internet. Met regelmatige back-ups van je gegevens is dit natuurlijk de beste bescherming tegen malware, virussen en cyberaanvallen.

Andere bedrijven, die meerdere werknemers hebben en gebruik maken van een netwerk en databases zijn veel gevoeliger voor aanvallen. Bovendien zijn er internationale zaken die meer voordelen in een VPN vinden dan alleen de bescherming.

Vijf van de belangrijkste voordelen van een VPN voor je onderneming

  1. Bedrijfsnetwerk op verschillende locaties tegelijk. Als je netwerken van verschillende branches of kantoren aan elkaar wilt verbinden om gegevens te delen, heb je een verbinding met het Internet nodig. Een VPN is een veilige tunnel tussen de verschillende locaties waar openbaar internetverkeer niet in kan.
  2. Zonder je eigen IT afdeling is een VPN een simpele en goedkope manier om al je gegevens te versleutelen (encryptie) voordat je het verzendt. Of dit nu gaat om je browser geschiedenis, het invullen van online formulieren, bestellingen, internetbankieren of meer. Alles wat je op het internet doet, wordt beschermd tegen pottenkijkers en hackers.
  3. BYOD beleid. Laat je werknemers hun eigen laptop of tablet meenemen naar het werk en bespaar zo op je infrastructuur, terwijl je netwerk en gevoelige data veilig blijft.
  4. Onbegrensd surfen: Doordat je een nieuw IP-adres toegewezen krijgt als je verbinding maakt met een VPN, kun je geoblokkades omzeilen en overal ter wereld vrij surfen. Het geeft je ook de mogelijkheid om websites en apps te testen op verschillende locaties.
  5. Wereldwijde toegang tot je netwerk en/of servers. Hierdoor kun je op afstand veilig verbinding maken met het netwerk op kantoor. Dit is handig als je zelf bij een klant op bezoek bent, of je werknemers hybride werken en thuis toegang nodig hebben tot het bedrijfsnetwerk, en zelfs als je activiteiten uitbesteedt aan bedrijven of freelancers in het buitenland.

De beste VPN diensten bieden zakelijke VPN’s aan voor zowel grote als kleine bedrijven en helpen je bovendien bij iedere stap van het opzetten ervan.

– MPI