Business & Society

Wavegordijnen: prima vorm van isolatie

Wavegordijnen: prima vorm van isolatie

Wavegordijnen: prima vorm van isolatie
april 19
20:45 2022

Wavegordijnen of golfgordijnen vormen een geweldige manier van isolatie tegen zowel warmte als ongewenste binnenkijkers. Hun golfachtige vorm helpt ook om het zonlicht af te buigen en schittering te verminderen. 

Isolatie tegen warmteverlies

Wavegordijnen zijn een prima vorm van isolatie tegen warmteverlies. Ze worden gemaakt van een verscheidenheid aan verschillende isolerende stoffen en materialen, waardoor ze erg geschikt zijn voor zowel woningen als kantoren. Deze gordijnen worden ook gemaakt in verschillende kleuren en maten, en geven een ruimte vaak een strakke en moderne uitstraling. Om de wavegordijnen in hun plooi te laten vallen, heb je speciale wave runners nodig. Deze runners zorgen ervoor dat de gordijnen standaard in de plooi schuiven waardoor de gordijnen altijd, zowel dicht als open, blijven hangen.

Enkele en dubbele plooi

Een wave plooi in een gordijn is het type plooi dat dankzij speciale runners altijd perfect in vorm blijft. De plooi heeft de vorm van een golf, vandaar de naam. Je hebt wavegordijnen met een enkele plooi en met een dubbele plooi. Bij een enkele plooi waaiert de plooi naar beneden uit: veel mensen kiezen hiervoor omdat het een strakke uitstraling geeft, vaak geschikt voor moderne kantoorgebouwen of woningen. Bij een dubbele plooi wordt evenveel stof gebruikt als in een enkele plooi en de plooi waaiert minder uit als de enkele plooi doet. De plooi kan gebruikt worden in iedere gordijnstof en zorgt voor een gordijn dat vrijwel altijd mooi golvend naar beneden valt: een van de voordelen van een gordijn met zeilringen gecombineerd met het bedieningsgemak van een gordijnrail.

© Pixabay.com

Overgordijnen tegen zon en binnenkijken

Overgordijnen zijn een type raamdecoratie dat zowel stijl als functie aan een kamer kan toevoegen. Overgordijnen worden vaak boven gewone gordijnen of jaloezieën gehangen en zorgen voor een extra laag aan isolatie en privacy. Ze kunnen ook worden gebruikt om ongewenst licht tegen te houden of om een neutrale ruimte extra kleur te geven. Veel overgordijnen zijn gevoerd met verduisterende stof, waardoor ze ideaal zijn voor slaapkamers of andere kamers waar het licht buiten moet worden gehouden. Bij het kiezen van overgordijnen is het dus belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid licht en privacy die je nodig hebt. Als je volledige duisternis wil, zijn er verduisterende overgordijnen verkrijgbaar. Als je maximale privacy wilt, kies dan voor overgordijnen die ondoorzichtig zijn of gevoerd zijn met lichtblokkerend materiaal. Transparant, semi-transparant of verduisterend, het is maar wat jij verkiest.