Business & Society

Webhosting uitgelegd

Webhosting uitgelegd

Webhosting uitgelegd
Januari 18
13:08 2022

Webhosting, je hebt er misschien al van gehoord, maar weet niet goed wat het inhoudt? Kort uitgelegd betekent webhosting dat je een site of applicatie op een server plaatst zodat internetgebruikers ernaar kunnen surfen. Het is een service die wordt aangeboden door specialisten. In theorie zou je zelf ook webhosting kunnen verzorgen, maar als je het doet via een provider heb je er een hele set voordelen bij. Je hebt betere prestaties en betere beveiliging, experts checken deze beveiliging en houden virussen en malware ver weg. Je hebt een team achter je, zonder een hoog prijskaartje.

In feite zorgt de host voor de grond waarop je je site zult bouwen, zoals een huis. Je hebt ook een webadres nodig, wat je domeinnaam is. En natuurlijk wil jij de beste grond, een leuk adres en een stevig huis!

Prijs – kwaliteit

Web hosting wordt vaak aangeboden in pakketten. Deze pakketten zijn op zich niet duur, of toch zeker niet als je een basispakket aanschaft. Hoe meer je dat pakket upgradet, hoe duurder het wordt. De prijs heeft te maken met het aantal extra functionaliteiten dat je krijgt aangeboden. 

Goedkope hosting is ook van uitstekende kwaliteit, daar hoef je niet bang voor te zijn. Het hangt af van wat jij verlangt van hosting en in welke mate je begeleidt wil worden. Het is dan ook belangrijk dat je je goed informeert over welke features je juist nodig hebt en in welke mate de hosting service tegemoet komt aan die verlangens. Geef je prioriteit aan hoge snelheid, veel opslagruimte, extra features zoals een websitebouwer of het goedkoop verkrijgen van een domeinnaam? Of wil je graag veel e-mailadressen aanmaken? Ga op zoek naar een geschikt pakket met alle features waarvan jij gebruik wil maken. Er is voor elk wat wils.

© Pixabay.com

Voorbeelden van features

Webhosting en e-mails combineren is een heel populaire feature, omdat dit zaken zijn die in de eerste plaats veel ruimte innemen op een server en in de tweede plaats ook snel moeten verlopen. Je WordPress-website makkelijk overzetten, kan ook een feature zijn waarnaar je verlangt als je over een bestaande website beschikt waaraan je veel tijd hebt besteedt. Wil je graag gebruikmaken van VPS? Ook dit is een optie. Daarnaast kan je je huidige hosting opzeggen en je website en/of e-mail hosting laten verhuizen. Nog een voorbeeld: Is je huidige site op WordPress veel te langzaam? Dan zijn er oplossingen om deze sneller te laten draaien via de nieuwe server van jouw hosting service. Wil je meerdere websites tegelijk beheren? Ook dat is mogelijk. Kijk goed wat er voor jou werkt en ga voor jouw ideale aanbieder. Er zijn heel wat pakketten op de markt, maar het vereist enig speurwerk om de perfecte match voor jou te vinden. Daarnaast kan je ook de reviews van hostingbedrijven vergelijken of even bellen met de klantenservice voor wat mondelinge toelichting. Op deze manier vind je zeker wat je zoekt!