Business & Society

Welke koffie kies je in je horecazaak

Welke koffie kies je in je horecazaak

Welke koffie kies je in je horecazaak
Augustus 10
07:26 2022

Caffè romano, Italian coffee, espresso, French press, ristretto, cappuccino, latte macchiato … Welke koffie je klanten ook verkiezen: jij hebt er – als uitbater van een horecazaak – een goede koffiemachine voor nodig. Ben je net gestart en ga je je eerste professionele machine aanschaffen? Of is je huidige machine aan vervanging toe? Ontdek hier waarop je zeker moet letten bij de aankoop van een koffiemachine voor horeca-gebruik.

Alles op een rijtje

Een horecazaak zonder koffiemachine, is zoals een bakker zonder brood. Het is essentieel om je klanten te voorzien van hun favoriete kopje koffie en voor jouw omzet als uitbater. Maar je koopt beter niet zomaar om het even welke machine. Houd bij je keuze verschillende factoren in rekening zoals het design van de machine, de hoeveelheid kopjes die je per dag zet, de prijs …

Design

Het design van je machine is niet onbelangrijk. Neemt je machine een prominente plaats in, in het interieur van je zaak en fungeert het als een ware eyecatcher? Of staat de machine achterin en speelt de look niet echt een rol? Op basis van de uitstraling van de machine, kan je kiezen voor bepaalde merken die design vooropstellen in hun ontwerp, zoals sage. Een hippe barista-machine van dit merk zal je zaak doen schitteren!

© Pixabay.com

Volume

Heb je een koffiebar, dan spreekt het voor zich dat je vele kopjes koffie per dag zult zetten. Bijgevolg koop je dan best meerdere koffiemachines of een machine die voorzien is op een groot volume. Heb je een restaurant, dan zal het koffieverbruik eerder beperkt zijn.

Soorten

Welke soorten en vooral hoeveel soorten koffie wil jij zetten met je machine? Baat je een tearoom uit met vooral een ouder publiek? Dan volstaan enkele klassieke koffies. Heb je een hippe barista-bar in een populaire stad die vooral jongvolwassenen aantrekt? Dan specialiseer je je ongetwijfeld ook in hippere koffies zoals een latte macchiato, een caffè latte … Vergeet ook geen figuurtjes als hartjes of tulpen te schenken in koffies als een cappuccino of latte, ook al wel latte art genoemd.

Specificaties

Een koffiemachine beschikt over tal van specificaties. Zo zal je moeten kijken naar de waterdosering, de temperatuur, de maalgraad van de koffie, het aantal zetgroepen, de capaciteit … Kijk ook of je machine een koppenwarmer nodig heeft. Zo kan je je kopjes voorverwarmen, wat de temperatuur van de koffie en zijn smaak ten goede komt!