Business & Society

Zo kan je geld besparen met duurzame elektronica

Zo kan je geld besparen met duurzame elektronica

Zo kan je geld besparen met duurzame elektronica
November 16
10:06 2022

Wil jij graag geld besparen op jouw nieuwe elektronische aankopen en daarmee ook het milieu een handje mee helpen. Dan is het een goed idee om te kijken naar refurbished elektronica. Maar wat is refurbished precies en wat heeft dit met milieu te maken? Daar gaan wij je meer over vertellen.

Oorsprong refurbished

Refurbished betekent letterlijk gereviseerd. Dit is een bekend term in de IT wereld. Deze producten komen vaak uit het bedrijfsleven en restvoorraden. Zo zijn er vaak smartphones, tablets en laptops die nauwelijks gebruikt worden. Een voordeel van refurbished is dat de producten vaak worden gecontroleerd door professionals. Mocht het nodig zijn worden er onderdelen vervangen of gerepareerd. Dit maakt een refurbished product zo goed als nieuw en bovendien ben je minder geld kwijt. Heb je geen groot budget en wil je graag een betaalbare iPhone aanschaffen om scherpe foto’s te maken ook tijdens het bewegen. Dan is de iPhone XR ideaal voor jou. Kies je voor een refurbished iPhone XR dan ben je niet alleen goedkoper uit maar help je het milieu ook een handje mee. Door het hergebruiken van de iPhone XR verleng je de levensduur en gaat het product langer mee.

Duurzaam

Kies je voor refurbished, dan kies je voor duurzaam. Bij het produceren van nieuwe producten komen er chemische stoffen vrij die niet goed zijn voor mens, dier en natuur. Schaf je een refurbished product aan dan zorg je samen met andere refurbished kopers voor minder CO2 uitstoot. Je verlengt de levensduur van een elektronische apparaat, waarbij je het milieu een handje mee helpt. Op deze manier zorg je samen met andere voor een groenere toekomst en dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Bij een refurbished webshop staat het leveren van kwalitatieve producten en duurzaamheid centraal. Daarnaast heb je een nieuwe iPhone of MacBook voor een goedkopere prijs dan nieuw in de winkel. Bij Refurbished.be worden alle elektronische apparaten gecontroleerd op meer dan 50 punten. Ook profiteer je van 3 jaar garantie op jouw aankoop. De producten worden schoon opgeleverd. Maar mocht je problemen tegenkomen staat de klantenservice altijd voor je klaar. Zo kan jij lang genieten van jouw aankoop!

– MPI